10 juli 2011

Husdjur och så lite pang pang...

Idag är jag lite seg efter en mycket trevlig kväll hos vänner i Åsa. Det är lika mysigt att träffas varje gång och barnen har så roligt. Tack Malin, Daniel, Emil och Alicia.

För några dagar sedan besökte vi High Chaparral. Vilken underbar dag vi hade där. Gustaf och Filip gick runt med varsin cowboyhatt och sken som små solar. Vi åkte ånglok och blev rånade av banditer (en av banditerna ville ha blåbärskex vilket han tog), vi vaskade guld, Gustaf red på ponny, vi såg en vilda västernshow och spanade indianer. Det var en dag som satte sig i hjärtat, en dag som jag kommer minnas för alltid.


Vi har också besökt Sjöhistoriska museét. Fiskarna på bottenplan var roligast. Filip stod som fastklistrad framför ett stort akvarium och tittade på alla stora fiskar som simmade förbi. Gustaf var helt fascinerad av de stora humrarna.

Min födelsedag är nära. Den kommer firas med ett besök hos hudläkaren (kolla födelsemärken i och med ms-studien jag är med i). Sedan funderar vi på att besöka Slottsskogen. Något jag även planerat in är ett besök i affären "Tinna". Denna gång ska jag för ovanlighetens skull handla där.
För mina födelsedagspengar kommer jag köpa ett ekollon i gjutjärn från Svenskt tenn. Man kan ha det som dörrstopp (väger 3 kg) eller bara som dekoration. Jag kommer använda det som bokstöd i vardagsrummet.
Jag har blivit firad lite i förskott. Jag fick porslinsburk, plåtburk med te  i, olivolja citron, boken "Upplev Sverige" och sist men inte minst en figur av Kaj Bojesen. Jag är numera ägare till en alldeles egen liten apa. Den hänger just nu i köket och jag kan inte sluta titta på den när jag befinner mig där. Efter flera års suktande är den MIN! Jag är så glad för alla fina presenter, tack alla!

Jag är väldigt glad över mitt lilla husdjur...
Igår stod plötsligt en väldigt vacker blombukett på köksbordet. Det var ju snällt av Axel att bara så där ge mig blommor. Samtidigt som han sa grattis på 11-årsdagen kom jag på anledningen till blombuketten. Det var alltså 11-år sedan vi träffades. Tiden går sannerligen fort!
Det är 6 år sedan vi förlovade oss. Vi satt där på klipporna på Gullholmen och Axel tog fram den finaste guldring och jag väldigt överraskad/rörd fick den på mitt finger.
Många fina år har vi haft och fler hoppas jag verkligen att det blir!

Roligt med lite annan färg på rosorna. Orange rosor som doftar underbart.

Vårt "lilla" sommarprojekt, lillahuset, har det hänt en del med. Det är gipsat ytterväggar och taket har fått takpapp så nu förbereder Axel för taktegel. I veckan som kommer ska Axels ena bror hjälpa oss med att lägga tak alternativt spika fasad. Tyvärr kommer inte fönster och dörr förrän i september så helt färdigt kommer det ju inte bli förrän senare. Huset ska ju även målas så vi har att göra till september.

Jag vill passa på att göra en bokrekommendation i dagens inlägg. Det är boken som jag fick i födelsedagspresent av bror Erik och hans Jossan. Den heter "Upplev Sverige" av Åsa och Mats Ottosson. Jag har redan kikat igenom den och läst på om Göteborgsområdet och Bohuslän. Mycket strukterarad och lättsam bok med mängder av tips och sevärdheter. Denna bok kommer garanterat läsas i när det är dags för semesterplanering och andra äventyr!
Finns bland annat att köpa här: cdon

Det var allt för mig för denna gång. Nu är det läggdags!

kram

Inga kommentarer: