02 november 2013

Stunder av längtan...

Det enda som är lite färgglatt när jag sitter här och tittar ut genom fönstret, det är gräsmattan. Den är fortfarande grön och fin och nu smyckas den dessutom av guldgula små björklöv.
Annars är det mest grått. Grått, regnigt, blåsigt och mörkt!Vid den här tiden på året får jag alltid en oerhörd lust att röja och städa. Jag vill få bort sådant vi inte använder, göra mer plats i köksskåpen, städa undan gamla leksaker och rensa garderober, göra fint inför julen.
Lusten kom till mig även i år men orken den saknas. Jag kan vakna med en sprittande känsla i kroppen men den ebbar ut ganska så snart.


Det är så många andra saker som kallar på min uppmärksamhet och som tar min energi. Saker som inte alls är lika stimulerande och definitivt inte får mitt hem i mysstämning.
För mysa, det är vad jag vill. Kunna koppla av och inte känna mig stressad hela tiden.
 
Jag längtar efter den stunden då det är ordning i alla skrymslen och vrår. Stunden då alla dammråttor är fångade i dammsugarpåsen. Stunden då jag sitter i soffan med puffade kuddar och känner lukten av grönsåpade golv. Stunden då faktiskt alla leksaker är precis där de ska vara. Stunden då jag kan njuta och koppla av och bara göra det som jag vill just då, utan att känna att jag egentligen borde tömt en tvättmaskin eller en diskmaskin osv. Stunden då jag helhjärtat går in i en lek med barnen och är närvarande med alla sinnen.
Det spelar ingen roll att någon säger att "lite damm här och var gör väl inget!" och "sänk ribban". Det spelar ingen roll att jag läser tänkvärda ord som dyker upp på Facebook allt som oftast och påminner om vad som är viktigt egentligen.
Jag är oerhört medveten om vad som är viktigt MEN jag mår mycket bättre när jag har det fint omkring mig, jag blir en gladare Becca.
Nu låter det kanske som om jag är pedant vad gäller mitt hem men så är det inte.
Puh, nu fick jag ur mig lite frustration... foto: Almbacken

November månad är här. Jag tänker på jul, jag drömmer om jul, jag tittar på julsaker så fort jag får chansen och jag lyssnar på julsånger. Tonerna till soundtracket från "Polarexpressen" lugnar mig i min stressade tillvaro.


Min favorithögtid närmar sig och med tanke på hur snabbt tiden går vill jag gärna komma i stämning så snart det går, innan allt är över.

Jag har faktiskt inhandlat lite pynt till granen redan.
På Åhlens hittade jag dessa ljuvliga ekollon av glas som ska få granen att glittra lite extra i år.


Små söta ekollon av glas från Åhlens
 
Sist i dagens inlägg går mina tankar till de kära som saknas oss. Idag är det Alla helgons dag och jag tänder ett ljus för var och en som finns i mitt hjärta för alltid.


Ta hand om er!

Becca

Inga kommentarer: