20 september 2010

Lite allt möjligt...

Just nu ligger det väldigt många inredningstidningar på soffbordet och väntar på att läsas igenom. Jag var bara tvungen att låta högen växa genom att köpa ännu en häromdagen.
Jag stod i kön i mataffären och snabbt bläddrade igenom en tidning (Allt i hemmet nr 12) då jag får syn på ett så fint tyg, plötsligt var det min tur att betala, det var bara att betala även tidningen så jag fick reda på vart tyget fanns att köpa.
När jag kom hem bläddrade jag försiktigt fram till sidan med tyget, vågade knappt titta på meterpriset MEN denna gång hade jag tur.
Tyget "Yggdrasil" kommer snart in på Åhlens (har ringt och kollat) och meterpriset ligger på 149:-. Inom en snart framtid kommer jag ha nya köksgardiner :-)

 Tyget  "Yggdrasil" av Sara Berner. Foto: Arvidssons textil

Idag kommer Axel hem med kakel till köket. Vi har ju velat fram och tillbaka om vi ska ha glasskivor eller kakel, men nu har vi alltså bestämt oss.
Det blir ett vitt blankt kakel från Dekora. Återkommer med bilder när det är färdigt!

Kakel: Space från Dekora

I helgen blev fåtöljen i vardagsrummet färdig. Härligt med färg och mönster mot allt det vita!
Nästa projekt nu när symaskinen är ledig blir de nya köksgardinerna.

Tyget jag fyndade på Åhlens!

Gräset vi planterade för två år sedan har växt som bara den. Vipporna på den ena sorten är otroligt fina och de står sig så vackra hela vintern :-)

Kvällar då jag stått ute på altanen och tittat upp mot stjärnorna så har jag önskat att jag haft en kikare så jag kunnat se lite mer. I lördags var mamma, pappa och lillebror Johannes och hälsade på. De hade med sig en kikare som jag nu ska få låna. :-)
Igår kväll fick jag chansen att kika mer noggrant på månen, häftigt!

När jag ändå hoppar mellan inredning, shopping, astronomi och växter så kan jag ju även passa på att skriva lite om mat.
I fredags lagade jag en väldigt enkel och superdupergod soppa, kräftsoppa! Mums så gott!

Jag lade även i lite räkor, dillkvist och små brödstjärnor (som jag stekt i lite olivolja) som dekoration. Till soppan åt vi vitlöksbröd. Måste göra denna soppa snart igen!

Här kommer receptet ( ur receptsamlingen Våra bästa soppor/Rotor design).

2-4 msk vetemjöl
2 morötter (grovt rivna)
margarin
2 fiskbuljongtärningar
1 l vatten
1 ask Kavli kräftost (400gr)
2 burkar kräftstjärtar i lake
2 dl creme fraiche 34%
1 dl finhackad dill

Smält margarinet i en 3-4 l kastrull. Häll i morötterna och låt dem få "smälta" i margarinet. Tillsätt mjölet och rör om. Häll på hälften av vattnet och smula ner fiskbuljongen och rör om. Tillsätt de avrunna kräftstjärtarna, creme fraiche, kräftosten, vatten och dillen. Smaklig måltid!

kram

Inga kommentarer: