09 september 2011

Fredag i september

Fredagen är här och jag är för ovanlighetens skull alldeles ensam hemma, eller ja, i varje fall ensam inomhus. Axel, som äntligen kommit hem från Gävle, arbetar för fullt med huset på baksidan. Nu är det dags att lägga in en sista växel så vi hinner måla allt en gång till. Så här ser det ut för tillfället:

Det ska upp lite mer brädor här och var men det närmar sig ett slut. 
I varje fall vad det gäller utsidan.

Barnen är på förskolan. Gustaf älskar sin nya avdelning bland de äldre barnen. Han skiner som en sol och skulle helst vara där varje dag hela veckan, även helger. Han frågar varje dag när jag ska börja arbeta så att han kan få vara där längre dagar.
Filip har jag inskolat i en vecka och än så länge är det inte några ledsna miner. Han är snabb på morgonen med att ta fram sina skor när jag säger att vi ska till förskolan och leka med barnen.
Idag stannade jag inte kvar vid lämningen och det gick ändå bra. Jag hoppas att det fortsätter så här!

Medan jag har gått ifrån Filip korta stunder under inskolningen har jag passat på att inskola mig själv på Öppna förskolan. Det är verkligen något helt annat än vad jag är van vid. Men jag har fått världens mysigaste kollega så det kan inte bli annat än väldigt bra.
Det känns roligt att testa något nytt och det ska bli otroligt roligt att komma igång på riktigt!

Alldeles nyss var jag ute och hängde tvätt, passade då på att ta mig en titt på alla växter i trädgården. Oj vad de har växt. Bambun och mina olika grässorter har verkligen blivit höga och yviga. Oleandern blommar för fullt och luktar fantastiskt gott. Vindruvorna är snart dags att börja mumsa på. Älskar min trädgård även om den är ganska rörig för tillfället med tanke på bygget.

Gräset har fått så vackra vippor. Oleandern lyser upp på altanen med sin starka färg.
Bergbambun trivs nog på sin plats. Den har blivit väldigt lummig och jag älskar att sitta och lyssna på när vinden rasslar om den.

Jag måste passa på att tacka pappa för all hjälp med barnen medan Axel varit bortrest. Det är så mysigt när han är här och killarna älskar verkligen sin morfar. Under de dagar han varit här har vi varit och lämnat in prylar på Röda korset. Det känns så befriande att göra sig av med saker som man ändå inte använder utan som bara tar en massa plats.
Vi tog en tur till Kungsmässan och där gjorde jag av med en massa pengar på kläder till barnen. Vi har varit på café och vi har promenerat i fint höstväder. Ja, vi har bara haft det mysigt helt enkelt! 

Pappa och Gustaf på klipporna.

När vi var på Kungsmässan insåg jag att det var väldigt länge sedan jag kikade efter kläder till mig själv. Nu har jag bestämt att nästa fredag kommer bli min lediga dag. Jag ska klippa mig och sedan ska jag ägna flera timmar åt shopping. Vi får väl se vad Axel säger om det!? ;-)
Jag får ju passa på, sedan börjar ju allvaret. Den 19:e börjar jag arbeta efter nästan två år hemma.
Nu ska jag ge mig ut och måla lite sedan väntar tvättmaskinen på mig. Därefter ska mina prinsar hämtas och fredagsmyset kör igång!
Ser inte fram emot att fortsätta målandet, men det måste göras.

Hoppas att ni alla får en mysig helg!

kram


1 kommentar:

Anonym sa...

Underbara bilder Becca! Trevlig helg på er! Kram Maria R.