20 juli 2010

Dop och andra händelser...

Häromdagen när solen lyste från en klarblå himmel och vinden värmde gjorde jag och Gustaf en liten utflykt. Vi packade hans ryggsäck med smörgåsar och lite att dricka sedan gick vi en väldigt fin väg över klipporna ned till stranden.
Vi fiskade krabbor, fikade och jag gick i vattnet när Gustaf badade. Vi avslutade med att sitta vid kiosken vid campingen och äta varsin glass. Det var så härligt att få ensamtid med min store prins. Något som jag ska se till att få snart igen!


I förrgår var det dop för vår älskade lille Filip. Min faster Lisa döpte honom i Stråvalla kyrka och det var endast gudstjänst för släkten. Denna gång valde vi att ha det lite mindre så det blev färre gäster.

 
Vi, faddrarna och prästen tågade in och det kändes så högtidligt. Allt började bra, Gustaf ville inte stå upp men han satte sig vid altarringen bakom oss och bläddrade i en psalmbok. När vi läste trosbekännelsen hörde jag honom plötsligt läsa en liten vers från hans favoritbok "Fisksaga" :-) Han är ju för söt!
Sedan fick alla barn komma fram till dopfunten och se på när Filip fick vatten på huvudet, därefter hade jag väldigt svårt att koncentrera mig. Det blev spring, rop, skratt och lek bakom oss resten av ceremonin.


 Gustaf var väldigt noga då han torkade lillebrors huvud.
 Fadder Johannes, fadder Ingrid, jag, Axel, Filip, Gustaf och prästen Lisa.

Väl hemma så bjöd vi på kakor och doptårta. Jag hade ju inte tänkt göra marsipanfigurer denna gång, men jag ändrade mig några dagar innan självaste dopet . Vi beställde odekorerade tårtor och så gjorde jag figurer. Det blev en apa (Filips första gosedjur som han håller om så fort han ska sova) och ett litet bi. Biet kallar vi Bivis och den hängande figuren roar vår lille prins när han ligger i sängen och på skötbordet.



Filip fick väldigt många presenter. Här kommer foton på några av dom:


Tack alla som var med och gjorde Filips dopdag till ett fint minne.


Igår när det var lagom varmt passade Axel och Gustaf på att börja gräva för sandlåda. Han var så nöjd när han fick ta på sig likadana snickarbyxor som Axel och hjälpa till.

När regnet kom satte vi oss i bilen och åkte och köpte brädor till bygget av sandlådan och lite andra grejer. Det var det enda vi orkade åstadkomma dagen efter dopet.


Gustaf älskar att hjälpa till!


kram

Jag fick också ett litet paket när Filip döptes :-) Tack Erik och Jossan för det fina halsbandet och er omtanke!
Ni är så gulliga!

Inga kommentarer: