29 januari 2012

Loppis, fest och lite andra händelser...

Nyss hemkommen efter en loppisrunda med Gustaf. Det blev några dukar och en liten gräddkanna som ska användas som vas till vårens blommor.

 5:-

Veckan som gått bestod mest av hosta och snörvel. Magsjukan förra helgen avlöstes av dunderförkylningar hos alla utom mig. Tyvärr har jag nu fått halsont och hosta så jag kommer nog inte undan verkar det som!
Avsvällande medicin till Filip och en massa extra doser astmamedicin till Gustaf så kunde vi sova efter ett par nätter i varje fall.
Nu hoppas vi att det dröjer väldigt länge till nästa omgång!

Vi har börjat klura lite över sommarsemestern. Det är kluvet, vi bor ju så fint, nära havet och alla underbara öar men samtidigt vill man ju se något annat (bohuslän) eller vara säker på att man får sol och värme (grekland). Jag kollade lite snabbt igår vad en vecka till Grekland under högsäsong skulle kosta för vår familj och då ströks utlandsvistelse bort på semesterförslagen. 17000:- för en vecka!!!!
Helst vill man ju vara borta minst två veckor dessutom. Jag får väl flörta lite med Axel så vi kommer iväg på en bröllopsresa istället ;-) Jag vill ju inte gå in i kyrkan med rullator och ha ett skrynkligt ansikte och grått hår den stora dagen, så det är dags att det händer något på den fronten snart...åren går!

I torsdags hade det fest på Gustafs avdelning för att fira att Frillesåsskolan vunnit Universeums pedagogpris 2011 på 100 000:-. Priset får de för sin metod att arbeta med hållbar utveckling, som fått eleverna att ändra sina konsumtionsvanor och börja skapa nytt av gammalt.

Gustaf säger alltid till oss så fort vi slänger skräp. -"Inte slänga, det går att återanvända!" Det är nästan så att man sparar allt skräp som ska slängas till kvällen när han gått och lagt sig :-)
Hur som helst, Gustaf har pratat om denna fest väldigt mycket så med slips och skjorta gick han med glada steg till förskolan i torsdags.

 Barnen har fått göra servettringar. Festliga  glas!
Barnen har fått vara med och bestämma över utsmyckning och tillverkat vimplar mm. De röstade även fram att de skulle baka muffins och de skulle äta klyftpotatis och korv till lunch.
Härligt draperi in till discorummet! Gjort av sugrör och pärlor. Här inne dansades det för fullt till bland annat "Popular".
Mumsiga bakelser som barnen bakat och pyntat.



Till sist kommer några bilder som jag lovat sedan länge tillbaka:

Mina nya gardiner till sovrummet kom upp för ett par månader sedan. Tack mamma för hjälpen. Tyg: Stig Lindberg, "Herbarium". Lampa 50:- på loppis. Letar nya skärmar...
Filip gosar med mormor. Tack för igår! Gustaf gosar med vår lille kompis som kom i en kartong häromdagen. Han hade rest långt, ända från djungeln. ( ett riktigt Traderafynd) Apungen kan kramas, blunda, låta och öppna munnen).

Nu ska vi göra fläskfilé , gräddsås och hasselbackspotatis sedan kanske vi går ut en sväng och leker i snön!?

Önskar er alla en härlig sista vecka i januari!

kram

1 kommentar:

Anna B sa...

Tänk på att det är skottår i år Becca :)!