17 maj 2010

Uppdatering...

Långledigheten tillsammans är över och nu är det vardag igen. Vi hade några härliga dagar tillsammans då vi tog dagarna som de kom.
Promenader, trädgårdspyssel, vila, filmkväll, god mat, lite shopping och besök av vänner fyllde vi våra dagar med.

I fredags kom våra vänner Malin, Daniel, Emil och Alicia på besök. Vi blev riktigt bortskämda med goda räkbaguetter, presenter och en väldigt fin "mor och barn"-bukett.
Vädret visade sig från sin bästa sida så trädgårdsmöbeln togs fram och det dukades fram ute för första gången i år.
Senare under kvällen (det blev visst lite grillning också) när Gustaf och Emil satt vid köksbordet och pratade med varandra blev mina öron riktigt stora. Emil hade lite undringar kring Filips födelse.
Gustaf sa: Doktorn skärde i mammas mage och tog ut Filip.
Emil: Hade han pyjamas på sig då?
Den oerhört seriösa diskussionen fortsatte och vi vuxna kunde inget annat än att le. Underbara barn!!!

Tack för en härlig dag och för de fina presenterna! Hoppas att det inte dröjer lika länge tills vi träffas nästa gång.

Idag har jag ägnat mig åt att försöka göra listan över "måste"-saker betydligt kortare. Flertal telefonsamtal, blanketter ifyllda, beslut tagna...ja, det är minsann en befriande känsla när man kan lägga saker bakom sig och framförallt RADERA dem från listan.
Jag är en person som gärna gör listor, kanske beror det på just den där härliga känslan då jag kan ta bort en avklarad uppgift!?
Gustaf och Filip hjälpte till genom att vara riktigt lugna så listan har faktiskt krympt en del.

Gustaf var så rolig för en liten stund sedan. Han stod i vardagsrummet bland taklister och golvlister (tyvärr har de hamnat där i väntan på att sättas upp) och plötsligt säger han:
-Åh när ska pappa ta bort listerna. Jag vill inte ha det så här rörigt!
Min älskade lille prins, vad kan han ha fått det ifrån!? ;-)

Sist i mitt blogginlägg berättade jag att Gustaf skulle till tandläkaren och jag kan meddela att det gick suveränt bra. Han gapade som ett lejon mest hela tiden till och med när inte tandläkaren var inne på rummet :-)
Gustaf kom hem lycklig och det första han visade mig var en självlysande liten råtta som han valt i en skattkista hos tandläkaren.

 Gustaf är så glad för sin råtta!

Det var ju även vägning av Filip samma dag. Jag var rädd att han hade gått ned i vikt då jag börjat amma och inte riktigt har koll på hur mycket han får i sig.
Resultatet blev viktuppgång men inte tillräckligt för att BVC-sköterskan skulle vara nöjd. Så nu har jag fått order om att amma flera gånger per dygn än förut. Jag måste erkänna att det stressar mig att lilleman inte går upp i den takt de vill så håll tummarna för att vi på torsdag får ett bättre resultat!

Nu ska lamporna släckas här i huset och John Blund ska komma på besök.

kram

1 kommentar:

Vallersvik 7 sa...

Vilka underbara tankar dom har, Emil och Gurra!! Satt här med ett garv!!
Kram!!