23 april 2011

Påskafton...

Påskafton och pip pip pip. Axels sökare ringer igen. Han är chef i beredskap denna helg och sökaren har låtit en hel del. Tyvärr medför det att han inte är riktigt närvarande när familjen önskar det. Men han försvinner en stund och rätt som det är så är han tillbaka.
Påskaftonen började med att göra Gustaf till en påskhare och sedan blev det  frukost som drog ut på tiden då Gustaf hade fullt upp med att färglägga ägg istället för att äta. Till slut lyckades vi sätta oss i bilen och styra mot Varberg.
Först ut var Blomsterlandet och där var det som vanligt underbart att strosa runt och kika på alla växter och fantisera om vilka vår trädgård så småningom ska få sköta om.
Vi köpte en tålig vindruva som ska sättas ned i altanen igen. Ett försök har tidigare gjorts med vi glömde att isolera krukan och därför dog den lilla rankan.
Jordgubbsplantor och en japansk lönn följde också med hem.


Näst på tur var ett besök på Tre Toppar i Träslövsläge. Efter ett nybakat rån med tre kulor doppad i nötchoklad så var inte jag särskilt sugen på lunch längre.
Jag provade en nyhet för i år, delicatoglass. Vaniljglass med chokladbollsbitar i. Den var ganska ok men min polkaglass är ännu på första plats.


Mätta efter enorma glassar så kikade vi i hamnen och Gustaf passade på att kasta lite sten i vattnet och kika efter fisk.


Väl hemma igen så hittade Gustaf ett brev från påskharen. Det var inte vilket brev som helst utan även en skattkarta. Vi hittade paket lite här och var och Gustaf sa rent spontant att det var de bästa presenter han fått.
Påskharen var väldigt givmild och gav både godis, fiskespö, piratklistermärken och ett spel. Filip fick ett pussel.


Nu väntar lite trädgårdsarbete, träning med Gustafs kastspö och sedan grillning. Ikväll blir det kött och västerbottenpaj.

Hoppas att ni alla har en härlig påskafton!

kram

Inga kommentarer: