27 februari 2011

Det gör ont...

Jag har precis lagt lilleman och jag hoppas att han sover ett tag nu. Det finns en hel del på att-göra-listan!
Axel har börjat riva vårt lilla ruckel och det känns lite vemodigt. Han rycker och drar i plankorna och det gör ont i mig. Mitt lilla ruckel som var vårt boende under ett fantastiskt år...

På tal om ont i mig. Katten Lovis  har inte visat sig på över ett dygn. Nu tänker ni säkert, ja, ja, men en katt kan vara borta väldigt länge för att sedan komma hem igen.
MEN katten Lovis hade så ont i magen igår och som vanligt släppte jag ut henne för då brukar hon ordna det själv när hon uträttat sina behov. Jag skulle ju inte släppt ut henne!!! Hon behövde ju sin olja för att underlätta det hela...
Idag kl 07.00 gick jag runt med Filip på armen och ropade efter henne på baksidan. Jag kollade även under trapporna mm. Lovis brukar springa in och ut. Hon är aldrig ute särskilt länge nu på vintern...åh Lovis...kom hem!

Nu över till något annat, som inte gör ont. Det börjar närma sig "marsipanfigurskapardagen". Gustaf har som vanligt önskat sig något speciellt på marsipantårtan när han fyller år. Först hade jag tänkt skapa en briojärnväg med tåg sedan ångrade jag mig och tänkte istället göra figurerna i "Dinosaurietåget". Men så kom jag på att jag köpt en massa racerbilar i choklad som jag ska dekorera vardagsrumsbordet med och då vore det ju roligt att följa upp det så att det blir ett litet tema. Då är det ju Blixten Mcqueen som gäller på tårtan! MEN jag känner inte för att göra en racerbil! Som tur är har jag några dagar på mig att fundera över figurerna. Så här har Gustafs födelsedagstårtor sett ut åren innan:

1-årsdagen var lagom till påsk så då fick det bli en gul tårta. 
På 2-årsdagen föll det sig helt naturligt att Elias och Rapp skulle pryda tårtan.
 På 3-årsdagen var det självklart att Bamse och hans vänner skulle får vara med.

Nej, nu kan jag inte sitta här och slarva bort tid. Huset ska städas, bullar ska bakas och paket slås in.
Jag önskar er alla ett mysigt slut på denna vecka! Hoppas att veckan som kommer innebär lite plusgrader och sol. Nu längtar jag till våren!

kram

1 kommentar:

Gilla Yoga sa...

Gud, vad du är duktig på att tillverka små figurer! Bamsetårtan är nog min favorit... =)

Kram Linda