09 juni 2009

I september flyger vi!!!!!!!!!!!!!!!

http://sommerflickan.files.wordpress.com/2008/07/elafonissi.jpgElafonissi

Då var det klart, nu är resan bokad!!! I mitten på september bär det av till Kreta, (Chaniakusten) och orten Chryssi Akti tillsammans med mina föräldrar.

Det ska bli alldeles alldeles underbart. Bada i kristallklart hav, njuta av värmen, äta god mat och besöka en massa vackra platser.

Jag har redan hunnit läsa på lite och ett givet ställe att besöka är stranden Elafonissi som även kallas Kretas Maldiverna. Hade det inte varit för att det saknas palmer kunde man lätt missta sig att man är på Maldiverna. I mångas ögon är det Greklands bästa strand, somliga håller den för den bästa i Europa. Vattnet är kristallklart, färgerna skiftar från turkost till klarblått, vid bra väderlek liknar Elafonissi en gigantisk swimmingpool säger de som vet.

Bilden med parasoller på är tagen på Golden Beach, Chryssi Akti. Vi ska bo på ett 4-stjärnigt lägenhetshotell som heter "Golden Sand". Där finns en stor pool för vuxna och en separat för barn. Gustaf som älskar att bada kommer nog trivas där (när vi inte badar i havet).

Homes for sale in Crete
Hotellet "Golden Sand" Golden Beach, Chryssi Akti


En annan given plats att besöka är Samariaravinen som är den längsta ravinen i Europa med en längd på 18 km. Vid den smalaste delen av ravinen rör man nästan vid båda sidorna av dessa 1000 fot höga klippväggar. MÄKTIGT!

Samaria ravinen, Kreta

Ser verkligen fram emot att få byta miljö och inte behöva tänka på allt som ska göras med huset. Nu återstår bara att läsa på om destinationen, investera i bra snorkelutrustning, kika i tax-freekatalogen och LÄNGTA efter all god mat, värme och bad :-)



2 kommentarer:

Vallersvik 7 sa...

Hehe..helt sjukt jag har oxå pratar om att åka till Grekland, helst inte Kreta men det blir väl det till slut ändå.....kanske ses på en strand nära dig...hahahhahaha. Man börjar ju lätt sväva iväg nu när skatten ramlade in!! Kramisar på er

Unknown sa...

Jag har knatat hela samariaravinen, skoskav efteråt...