30 november 2009

Julförberedelser

SÅ UNDERBART!!! Jag är färdig med alla julklappsinköp!!!
I år har det gått riktigt smidigt tack vare att jag beställt de flesta på internet.
Nu ligger de inslagna i fint papper i tomtesäcken och väntar på att få delas ut till förväntansfulla familjemedlemmar på julafton.

Om en liten stund tänker jag ta mig an julkortshögen och sedan är det mesta gjort som "måste" göras innan jul.
Det som återstår är bara mysiga saker så som att göra julgodis, klä julgranen, koka julskinka och göra lite annan julmat.


Igår hjälpte Gustaf mig att pynta lite till här hemma. Han blir så glad för varje sak vi sätter fram och säger: -Tack mamma! Jag tror att han blir som sin mamma, ett riktigt julfreak!
Vi tände även första ljuset i adventsljusstaken. I år blev det blockljus med mina zinksiffror tillsammans med mossa, röda bär och de hemmafixade julmössen.

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt då gläds vi åter alla att få fira första advent.


Vi har valt att ge adventspresent till Gustaf så igår på morgonen stod en lycklig kille med ett paket i handen och sa att tomtenissen lämnat det.
I paketet låg något som lilleman älskar, en bok och tillsammans med den en Alfonsdocka.. Nu blir det väl till att läsa denna bok varje dag under några veckor :-)

Gustaf hjälpte även mig att kolla i min och Axels små julklappspåsar men där var det tyvärr tomt :-( Vi får väl se om tomten fyller påsarna natten till julafton!?


Jag hoppas att de inte förblir så här platta ;-) och om nu tomten skulle ha med sig större paket så är vi förberedda för det med. På sovrumsaltansdörren hänger en stor julstrumpa :-)


kram




2 kommentarer:

Gilla Yoga sa...

Du är så underbart julpysslig! Jag har tidigare om åren alltid gjort egna julkort och skickat men har sedan två år tillbaka valt att strunta i det. Bra både för miljön och julstressen, men lite tråkigt...

Kram Linda

Anonym sa...

Hej,
Vad duktig du är!!
Själv har jag knappt börjat, så man har den där härliga stressen på sig :)
Jättefin blogg du har!!
Magdalena