08 juli 2009

Tidigt i morses fick jag en härlig stund. Jag smög upp och var så tyst det bara gick, ville ju inte väcka Axel och Gustaf. Jag tog på mig träningskläderna och gav mig ut på en springtur vid havet. Det är så härligt att springa och se havet och känna alla underbara dofter från växterna som kantar vägen. Robbie Williams röst i lurarna gjorde ju inte det hela sämre direkt :-)
Väl hemma satte jag mig på altanen och kopplade av och lyssnade till fåglarnas morgonmöte i grönområdet. Det är sällan jag har några stunder helt för mig själv, men när de kommer så njuter jag väldigt mycket. Ska nog se till att få fler sådana här morgnar :-)

Idag plockade jag fram en vacker filt som min mammas gammelmormor gjorde för många många år sedan. Visst är den fin!?
Filten fick ersätta mina hemmapysslade småkuddar. Jag ska nog hitta ett annat lämpligt ställe för de små söta.


Örterna växer och frodas. Här är det timjan och oregano som får pryda köksbordet.

Efter att ha jordförbättrat ett stort land så kände jag att det var dags för en inte allt för slitsam uppgift så nu har örterna fått sina namn på små stenar.
Idag satte vi första spadtaget i den stora jordhögen brevid sovrumsaltanen. Vi har även kört en hel del lass med flis, makadam och kantsten. Som ni ser har vi kommit en liten bit på vägen. All kantsten är på plats och nu ska vi lägga ut jordhögen och så gräs :-) (Återkommer med bild när det är helt färdigt.)

Jag har insett mer och mer hur bra det kommer bli med en greklandsresa i september. Så länge vi är hemma kommer vi ha svårt för att bara njuta och ta dagen som den kommer. Det är så mycket att göra med hus och trädgård och det är omöjligt att koppla bort det och bara vara.
Vi får se till att bli duktigare på att varva arbete hemma med lite bad, glassätande och små utflykter så vi känner att det är sommar och semester.
Idag har vi faktiskt lyckats, det har blivit både bad och glass :-)

Till sist måste jag bara tipsa er om: (ni som inte redan gjort det) STEKTA MORÖTTER. Det är så OTROLIGT gott och så OTROLIGT enkelt.
Skala, skiva och stek dem i lite smör och olivolja tills de mjuknar lite. MUMS MUMS!!!1 kommentar:

Gilla Yoga sa...

Vilken underbar filt du har i din ägo! Det är inte utan att jag blir avundsjuk. Jag får nog virka en själv som mina barnbarnsbarn får hänga i sina hus någon gång i framtiden.

Jag håller med dig till fullo om att det är härligt att springa på morgonen, jag älskar tidiga mornar, det ligger magi luften på något sätt!