13 augusti 2009

Årstider

Vädret påminner mig mer och mer om den höst som är i antåg. Det ska bli mysigt samtidigt som det är med lite vemod jag snart lägger sommaren bakom mig.
Hösten är en härlig tid, naturen som skiftar färg, mysiga kvällar med levande ljus och allt blir så lugnt och stillsamt på något vis.

http://files.acdsystems.com/english/newsletters/october2003/fall-05.jpg
Alla årstider har sin charm!

Det är inte bara utomhus som man märker av årstidsskiftningarna. Nu till hösten tänkte jag sy några härligt murriga prydnadskuddar till soffan, byta ut de turkos löparna på vardagsrumsbordet och plantera en massa ljung och andra höstblommor i entrèkrukorna.

http://zuzibuz.blogg.se/images/2007/ljung_i_kew_garden_kruka_1191838982_1541457.jpg

Efter några månader byts de ut mot tomtar, amaryllis, hyacinter och julgran. Färgen rött dominerar då här hemma.


http://2.bp.blogspot.com/_Mh5W96fbR4c/SUUNAwJLKWI/AAAAAAAACl4/TQ65D12STe4/s400/julgrupp-3.jpg

Så småningom blir man sugen på att lyfta fram de underbara färgsprakande vårfärgerna, klargrönt, ljusblått och gult mm. Krukorna fylls av pärlhyacinter, primulor och påskriset pyntas med en massa fjädrar.

http://www.tara.se/_internal/cimg!0/g25cegbawnacd4mmcolxqsl18izfvrr

Sen har vi sommaren som gör entré med sina glada färger. Blommor från trädgården pryder hemmet i små vaser lite här och var.
Det känns som om man flyttar ut! Ljuslyktor, kuddar, möbler och medelhavsväxter lämnar sin plats inomhus för att användas och njutas av i den friska luften.




Inga kommentarer: