03 augusti 2009

Trots & bus

Då var första dagen på jobbet gjord. Det var härligt att träffa barnen, dock bara fyra idag så det började väldigt lugnt. Lugnet fortsätter ett par veckor till sedan är det fullt ös :-)

Idag slutade jag tidigt så vi hann med några ärenden i Göteborg, bland annat ett stopp på IKEA. Snabbt som bara den inhandlade vi två anslagstavlor gjorda av härdat glas och whiteboardpennor till dem. Gustaf visade sig från sin trotsigaste sida när vi befann oss på IKEA. Svettiga, frustrerade, arga och ledsna insåg vi att det inte var läge för långshopping.
Anslagstavla "Kludd" från IKEA

Igår kväll när jag gick och la mig så svischade hela semestern förbi i huvudet och jag blev lite vemodig. Vi hade fyra mysiga veckor!
Det jag kommer sakna mest är mina springturer på morgonen, "ta-dagen-som-den-kommer-känslan" och givetvis att få vara tillsammans så mycket!!! Men, men, det är ju så livet är. Det är ju först då man får en blandning av allt som man faktiskt uppskattar bra stunder i tillvaron.

Igår började vi också ta ned ett väldigt fint träd, eller snarare, det var vackert medan det var friskt. För några år sedan minskade bladväxten markant och vi hittade svamp i en av stammarna som var rutten. Vi ingrep och gjorde vad vi kunde men även i år så såg trädet väldigt naket ut. För att inte svampen ska sprida sig till kringliggande buskar och träd så fanns det bara en sak att göra, att ta bort trädet.
Nu har vi "bara" stammarna att ta hand om! Jag försöker trösta mig med att förr eller senare skulle vi ändå fått ta bort det då vi har en mysig skiss som ligger och väntar på att förverkligas i just det hörnet där trädet stod.Vi har även hunnit med en busstund, det var längesedan jag skrattade så när nakenfisen Gustaf gjorde en volt i sängen. Jag kan konstatera att han fått mersmak på cirkuskonster i vår säng!

Jag längtar väldigt mycket till imorgon för då ska Gustaf sova hos mamma och pappa i husvagnen. Tänk en hel natts ostörd sömn, det ska bli UNDERBART!
Gustaf drömmer väldigt mycket på nätterna och har gjort det ett tag så vi är verkligen inte bortskämda med att få sova särskilt många timmar på natten. Rätt som det är skriker han och då vet man (tack Axel för att du är den som tar hand om det) att det är dags att gå runt i huset ett tag och övertyga honom om att det inte finns någon tjuv i hans duploambulans, eller någon annan tjuv som gömmer sig bakom sängen ( en springa på 1,5 cm) eller att det bara var i drömmen som tjuven kastade leksaker på honom.
Sedan tar det ytterligare två timmar innan han kommit till ro och sover igen. Under de två timmarna skulle man nästan behöva ta på sig tandskydd, hjälm och mag/bröstskydd, han far runt som en tornado i sängen.
Jag kanske ska sluta undra varför jag har så många blåmärken överallt!?

Den trotsiga vildingen som jag älskar över allt annat kom häromdagen med några blommor som han plockat ute i krukorna och sa att de var till söta mamma Becca :-) Det värmde min trötta småbarnsförälderkropp och jag fick nya krafter.På återseende! Hoppas att ni får en mysig vecka!

kram
1 kommentar:

Vallersvik 7 sa...

Vilka härliga bilder på dig och Gustaf!!